De zomer! De periode waarin iedereen volop geniet van zonnige terrasjes, stranddagen en verkoelende duiken in het water. Maar terwijl we allemaal uitkijken naar die gouden zonnestralen, is het essentieel om onze huid goed te beschermen. Want een stralende zomerhuid is niet alleen een zongebruinde huid, maar vooral een gezonde en goed verzorgde huid. In deze blog geef ik je de beste schoonheidstips om je huid te beschermen tegen de zon en toch prachtig bruin te worden.

1. Begrijp het belang van SPF
SPF staat voor Sun Protection Factor. Hoe hoger de SPF, hoe beter je beschermd bent tegen UVB-stralen, die zonnebrand kunnen veroorzaken. Maar let op, geen enkele zonnebrandcrème biedt 100% bescherming. Een SPF30 bijvoorbeeld, houdt ongeveer 97% van de UVB-stralen tegen en SPF50 houdt ongeveer 98% tegen.

2. Kies voor een breed spectrum
Het gaat niet alleen om UVB-stralen. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en kunnen vroegtijdige veroudering veroorzaken en bijdragen aan het risico op huidkanker. Kies daarom altijd voor een zonnebrandcrème die zowel UVA- als UVB-bescherming biedt.

3. Regelmatig opnieuw aanbrengen
Zonnebrandcrème werkt niet de hele dag. Na twee uur, of na het zwemmen of zweten, moet je opnieuw smeren. En vergeet niet: een dun laagje is niet voldoende. Wees royaal met je zonnebrandcrème.

4. Vermijd de zon op zijn sterkst
Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon op zijn sterkst. Probeer in die uren de schaduw op te zoeken. Draag ook beschermende kleding, zoals een hoed en een zonnebril.

5. Geef ook liefde aan je lippen en oren
Deze gebieden worden vaak overgeslagen, maar zijn juist heel gevoelig voor de zon. Investeer in een lippenbalsem met SPF en vergeet niet wat zonnebrandcrème op je oren te smeren.

6. Gebruik make-up met SPF
Tegenwoordig zijn er tal van foundations en BB-crèmes met SPF beschikbaar. Een geweldige manier om die extra bescherming te krijgen zonder een extra stap in je routine.

7. Vergeet na-zorg niet
Na een dag in de zon is het essentieel om je huid wat extra liefde te geven. Aftersun-producten koelen, hydrateren en voeden de huid. Investeer in een goede aftersun of gebruik een vochtinbrengende crème met aloë vera.

8. Ga voor voeding die beschermt
Wist je dat bepaalde voedingsmiddelen je kunnen helpen beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon? Voedingsmiddelen rijk aan antioxidanten, zoals bessen, tomaten en noten, kunnen je huid van binnenuit beschermen.

9. Hydrateer van binnen en van buiten
Water is je beste vriend in de zomer. Het houdt niet alleen je huid gehydrateerd, maar helpt ook om de natuurlijke balans van je huid te behouden. Probeer elke dag minimaal 2 liter water te drinken.

10. Vertrouw niet alleen op zonnebrandcrème
Zonnebrandcrème is essentieel, maar vertrouw er niet blindelings op. Beschermende kleding, een zonnebril, een hoed, en schaduw zijn even belangrijk.

De zomer is een tijd om te genieten en met deze tips kan je dat op een gezonde manier doen. Onthoud altijd dat een stralende huid een gezonde huid is. Dus smeren, hydrateren en genieten maar! Hier kom je de zomer wel mee door. ☀️🌴🌊