Wenkbrauwen zijn het kader van je gezicht. Ze kunnen je uitstraling veranderen, je ogen laten opvallen en je gezicht een bepaalde vorm geven. Een kleine aanpassing kan al een groot verschil maken. Maar hoe creëer je nu die perfect gevormde wenkbrauwen? Lees snel verder en ontdek het stappenplan!

1. Bepaal de juiste vorm van je wenkbrauwen

Het is belangrijk om te starten met de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen. Iedereen heeft unieke wenkbrauwen, en het is essentieel om deze eigenheid te respecteren.

  • Beginpunt: Houd een potlood verticaal tegen de zijkant van je neus. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, daar zou je wenkbrauw moeten beginnen.
  • Hoogste punt: Plaats het potlood nog steeds aan de zijkant van je neus, maar kantel het nu zodat het over je pupil gaat. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, daar zou het hoogste punt moeten zitten.
  • Eindpunt: Verplaats het potlood weer naar de zijkant van je neus en kantel het naar de buitenste ooghoek. Waar het potlood eindigt, zou ook je wenkbrauw moeten eindigen.

2. Trim je wenkbrauwen

Gebruik een wenkbrauwborsteltje om je wenkbrauwharen naar boven te kammen. Met een klein schaartje kun je voorzichtig de langste haartjes trimmen. Probeer niet te veel in één keer te knippen; het is beter om langzaam te gaan.

3. Epileren

Met behulp van een pincet kun je de overtollige haartjes die buiten de bepaalde vorm vallen, verwijderen. Trek altijd in de groeirichting van het haartje om irritatie te vermijden. Na het epileren kun je een verzachtende gel of crème aanbrengen om de huid te kalmeren.

4. Vul de wenkbrauwen in

Kies een wenkbrauwpotlood of -poeder dat één of twee tinten lichter is dan je natuurlijke haarkleur. Begin aan de binnenzijde en werk langzaam naar buiten toe. Maak kleine, korte bewegingen om de natuurlijke groei van je wenkbrauwharen na te bootsen. Vervolgens kun je een wenkbrauwborsteltje gebruiken om alles te blenden.

5. Gebruik een wenkbrauwgel

Om je wenkbrauwen de hele dag in vorm te houden, kun je een wenkbrauwgel aanbrengen. Deze gel fixeert je wenkbrauwen en zorgt ervoor dat ze niet uit model raken.

6. Highlighter voor de finishing touch

Breng onder de boog van je wenkbrauw een beetje highlighter aan. Dit laat je wenkbrauwen optisch liften en geeft je ogen een open blik. Zorg ervoor dat je het subtiel aanbrengt en goed blendt, zodat het natuurlijk oogt.

Tips voor de perfecte wenkbrauwen

  • Als je wenkbrauwen van nature dun zijn, probeer ze dan niet te overdreven in te vullen. Het is het mooist als ze passen bij de rest van je gezicht.
  • Mocht je per ongeluk een haartje te veel hebben geëpileerd, raak dan niet in paniek. Met een wenkbrauwpotlood kun je gemakkelijk kleine ‘foutjes’ corrigeren.
  • Geef je wenkbrauwen regelmatig wat liefde met verzorgende serums of oliën, zoals castorolie. Dit houdt ze gezond en kan zelfs de groei stimuleren.

Wenkbrauwen vormen kan in het begin een uitdaging zijn, maar met oefening en geduld word je er vanzelf beter in. Onthoud dat je wenkbrauwen zussen zijn, geen tweelingen. Ze hoeven niet perfect symmetrisch te zijn; het belangrijkste is dat ze goed bij je gezicht en je persoonlijkheid passen. Veel plezier met het vormen van jouw perfecte wenkbrauwen!