In de immer veranderende wereld van schoonheidsproducten is het soms moeilijk om bij te blijven met alle innovaties en trends. Wie had bijvoorbeeld tien jaar geleden kunnen voorspellen dat er zoiets als BB of CC crèmes zouden bestaan? Maar hier zijn we dan, met deze twee wonderproducten in onze make-uptasjes, en toch zitten velen van ons nog steeds met de brandende vraag: wat is nu precies het verschil tussen BB en CC crème? Laat me je daar vandaag licht op werpen!

BB Crème: De Beauty Balm

Laten we beginnen met BB crème, wat staat voor ‘Beauty Balm’ of ‘Blemish Balm’. BB crèmes werden voor het eerst populair in Azië en zijn sindsdien hun weg naar het Westen begonnen. Ze bieden een geweldige combinatie van huidverzorging en make-up.

Wat doet een BB crème?

  1. Hydratatie: Het fungeert als een vochtinbrengende crème, waardoor je huid gehydrateerd blijft gedurende de dag.
  2. Bescherming: De meeste BB crèmes hebben een zonnebeschermingsfactor (SPF) om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling.
  3. Egaliseren: Het helpt bij het egaliseren van je huidskleur, waardoor roodheid en oneffenheden minder opvallen.
  4. Verzorging: Veel BB crèmes hebben ingrediënten die helpen bij het herstellen en verbeteren van de huid, zoals antioxidanten en vitaminen.
  5. Lichte dekking: Ze bieden een lichte tot medium dekking, perfect voor die dagen waarop je niet te veel make-up wilt dragen, maar toch een egale teint wenst.

CC Crème: De Colour Corrector

Daarna hebben we de CC crème, wat staat voor ‘Colour Corrector’ of ‘Colour Control’. Zoals de naam al doet vermoeden, is het hoofddoel van CC crèmes om kleurcorrectie te bieden.

Wat doet een CC crème?

  1. Kleurcorrectie: CC crèmes zijn ontworpen om kleurafwijkingen zoals roodheid, dofheid of donkere kringen te bestrijden.
  2. Dekking: Over het algemeen bieden CC crèmes meer dekking dan BB crèmes. Ze zitten ergens tussen een BB crème en een foundation in qua dekking.
  3. Anti-aging: Veel CC crèmes bevatten ook anti-aging ingrediënten die helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
  4. Bescherming: Net als BB crèmes hebben veel CC crèmes ook een SPF.
  5. Verheldering: Door hun kleurcorrigerende eigenschappen kunnen ze de huid er helderder en levendiger uit laten zien.

Dus, welke is beter?

De keuze tussen BB en CC crème hangt echt af van je persoonlijke behoeften. Als je op zoek bent naar een product dat vooral hydrateert en een lichte dekking biedt, ga dan voor een BB crème. Maar als kleurcorrectie en een iets vollere dekking jouw prioriteit is, dan is een CC crème waarschijnlijk meer geschikt voor jou.

Slotgedachten

Zowel BB als CC crèmes zijn fantastische producten voor diegenen die niet elke dag een volledige make-up routine willen doorlopen, maar toch iets op hun huid willen hebben. Ze besparen tijd en combineren vaak meerdere stappen van een typische huidverzorgings- en make-uproutine in één product.

Dus, de volgende keer dat je voor dat schap in de winkel staat, gewapend met deze kennis, maak je keuze met vertrouwen! En onthoud, schoonheid gaat niet alleen over wat je op je huid legt, maar ook over hoe je je eronder voelt. Gelukkige huidverzorging!