Vandaag gaan we een van de meest essentiële make-up producten bespreken: foundation. Dit wonderproduct kan de huid er vlekkeloos en stralend uit laten zien, mits correct gebruikt. Toch zijn er een hoop misverstanden rondom dit product. Vandaag lichten we vijf veelvoorkomende misverstanden over foundations toe.

1. Eén foundation past bij elke gelegenheid

Het eerste misverstand is dat veel mensen geloven dat ze slechts één type foundation nodig hebben voor elke gelegenheid. In werkelijkheid zijn er foundations met verschillende dekkingen en afwerkingen die geschikt zijn voor diverse gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, voor een dagje uit zou je kunnen kiezen voor een lichte dekking met een natuurlijke finish. Voor een avondje uit of een speciale gelegenheid kan een medium tot volledige dekking met een matte of stralende afwerking juist perfect zijn.

2. De duurste foundation is de beste

Velen geloven dat duurdere producten automatisch beter zijn. Dit is niet per se waar! Er zijn tal van betaalbare merken die uitstekende foundations produceren. Het is belangrijker om te kijken naar de ingrediënten, dekking, en finish van het product dan enkel naar het prijskaartje. Uiteraard kunnen duurdere merken speciale formules of ingrediënten bevatten, maar dat betekent niet dat betaalbare opties niet ook fantastisch kunnen zijn.

3. Je huidskleur bepaalt je foundation tint

Dit is een veelvoorkomende misvatting. Terwijl je huidskleur zeker invloed heeft op je foundationkeuze, moet je ook rekening houden met je ondertoon. Er zijn drie primaire ondertonen: koel, neutraal en warm. Iemand met een lichte huidskleur kan bijvoorbeeld een warme ondertoon hebben, terwijl iemand met een donkere huid een koele ondertoon kan hebben. Het is cruciaal om zowel je huidskleur als je ondertoon te kennen om de perfecte match te vinden.

4. Foundation veroorzaakt acne

De angst voor het ontwikkelen van acne houdt veel mensen tegen om foundation te gebruiken. Echter, foundation zelf is niet de boosdoener. Het zijn vaak andere factoren zoals het niet dagelijks reinigen van make-up borstels, het slapen met make-up op, of het gebruik van een product dat niet past bij je huidtype, die acne kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je producten kiest die niet-comedogeen zijn en geschikt voor jouw huidtype. En vergeet niet om je gezicht elke avond goed te reinigen!

5. Foundation moet met je vingers worden aangebracht

Hoewel sommige mensen zweren bij het gebruik van hun vingers, zijn er tal van applicatiemethoden die net zo effectief (zo niet meer) zijn. Make-upsponsjes kunnen helpen bij het creëren van een airbrushed look, terwijl borstels zorgen voor een meer gepolijste afwerking. Het is allemaal afhankelijk van het gewenste eindresultaat en wat jij het prettigst vindt. Er is geen “juiste” manier, maar het is altijd goed om verschillende technieken uit te proberen om te zien wat voor jou werkt.

Conclusie

Foundation is een wonderbaarlijk product dat, indien correct gebruikt, je huid er stralend uit kan laten zien. Door je bewust te zijn van deze misverstanden en ze te vermijden, kun je het meeste halen uit je foundation en je zelfverzekerd voelen bij elke gelegenheid.