Geloof het of niet, maar je gereedschapskist kan zomaar je nieuwe beste vriend worden in de zoektocht naar de perfecte winged eyeliner. Vandaag gaan we het hebben over een verrassend instrument dat je waarschijnlijk nooit hebt geassocieerd met make-up: de rolmaat. Je leest het goed! Met een rolmaat kun je die perfecte, scherpe en gelijke wings krijgen waar je altijd van hebt gedroomd.

Waarom een Rolmaat?

Het grootste probleem bij het aanbrengen van een winged eyeliner is vaak symmetrie. Hoe zorg je ervoor dat beide ogen exact dezelfde hoek en lengte van de wing hebben? Hier komt de rolmaat om de hoek kijken. Met een dergelijke nauwkeurigheid kun je de exacte lengte en hoek van je eyeliner aan beide kanten meten.

Stappenplan voor de Perfecte Wing met een Rolmaat:

  1. Voorbereiding: Zorg dat je oogleden schoon en vetvrij zijn. Een primer kan helpen om de eyeliner langer te laten zitten.
  2. Positionering: Plaats het begin van de rolmaat in de buitenste ooghoek en kijk recht vooruit in een spiegel. Bepaal hoe lang je wilt dat je wing wordt. Een goede vuistregel is om het te laten eindigen waar je wenkbrauw eindigt.
  3. Markering: Zet met een oogpotlood of een zacht puntje van je eyeliner een klein stipje waar je hebt gemeten. Doe dit voor beide ogen.
  4. Trekken van de lijn: Verbind het stipje met de buitenste ooghoek. Je kunt de rolmaat gebruiken als een soort liniaal voor een rechte lijn.
  5. Invullen: Begin met het trekken van een lijntje langs je wimperlijn. Zodra je de buitenste ooghoek bereikt, volg je de wing die je hebt getrokken en vul je deze in.
  6. Perfectioneer: Als je tevreden bent met de vorm, kun je de lijn intensiveren met je eyeliner. Gebruik eventueel een wattenstaafje met wat make-up remover om kleine foutjes te corrigeren.
  7. Vergelijk en pas aan: De schoonheid van de rolmaat is dat je nu beide kanten kunt controleren om zeker te weten dat ze gelijk zijn. Als de ene kant langer of scherper is, pas het dan aan totdat ze overeenkomen.

Tips voor een Vlekkeloze Winged Eyeliner:

  • Kies de juiste eyeliner: Vloeibare eyeliners werken vaak het beste voor een scherpe wing. Maar als je een beginner bent, kan een gel eyeliner met een schuin afgesneden borsteltje makkelijker zijn om mee te starten.
  • Oefening baart kunst: Het kan even duren voordat je de techniek perfect onder de knie hebt, dus raak niet ontmoedigd. Oefen eerst met een oogpotlood voordat je vloeibare eyeliner gebruikt.
  • Strakke lijn: Als je een echt scherpe wing wilt, probeer dan een stukje plakband (zorg dat het niet te plakkerig is) onder je oog te plaatsen in de hoek die je wilt, als een stencil. Dit kan je helpen om een strakke lijn te krijgen.

Concluderend, wie had gedacht dat een simpel gereedschap zoals een rolmaat je make-up routine zoveel makkelijker zou kunnen maken? Het gaat allemaal om creativiteit en het vinden van nieuwe manieren om de tools die je al hebt te gebruiken. Dus de volgende keer dat je die perfecte winged eyeliner wilt, haal je rolmaat tevoorschijn en ga ervoor!