Lipgloss is een beauty essential die al jaren favoriet is bij vele vrouwen. Het kan een simpele look direct opfleuren en geeft je lippen die begeerlijke, glanzende finish. Maar een veelvoorkomend probleem waar we allemaal mee kampen is: hoe zorgen we ervoor dat onze lipgloss langer blijft zitten zonder zijn glans te verliezen? Als jij, net als ik, op zoek bent naar het antwoord, lees dan vooral verder. Hier zijn enkele beproefde tips en trucs om die glans de hele dag (of nacht) lang te behouden.

  1. Voorbereiding is de sleutel: Voordat je lipgloss aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je lippen in topconditie zijn. Dat betekent regelmatig exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen. Dit kun je doen met een lipscrub of gewoon een tandenborstel. Hydrateer daarna je lippen met een goede lippenbalsem. Gladde, gehydrateerde lippen zorgen ervoor dat de lipgloss gelijkmatig wordt aangebracht en langer blijft zitten.
  2. Gebruik een lipliner: Een lipliner kan wonderen doen voor de levensduur van je lipgloss. Kies een kleur die dicht bij je natuurlijke lipkleur ligt of bij de kleur van je lipgloss. Lijn eerst de randen van je lippen en vul ze vervolgens volledig in. Dit zorgt voor een basis die de lipgloss iets geeft om aan vast te houden, waardoor hij langer blijft zitten.
  3. Minder is meer: Hoewel we allemaal houden van die extra glans, is het soms beter om je in te houden. Een te dikke laag lipgloss kan sneller glijden en zich ophopen. Begin met een dunne laag en bouw op als je meer kleur of glans wilt.
  4. Laagjes aanbrengen: Wist je dat lipgloss beter hecht aan lippenstift dan aan blote lippen? Breng eerst een laagje van je favoriete lippenstift aan en laat dit even drogen. Ga daarna over met je lipgloss voor extra glans en levensduur.
  5. Vermijd oliën: Probeer uit de buurt van vettig voedsel te blijven als je lipgloss draagt. Oliën kunnen je lipgloss sneller doen smelten en zijn glans verminderen.
  6. Gebruik transparante poeder: Nadat je je lipgloss hebt aangebracht, kun je een beetje transparante poeder op je lippen deppen met een make-upsponsje. Hierdoor wordt de gloss iets minder plakkerig en blijft hij beter zitten.
  7. Ga voor kwaliteit: Niet alle lipglosses zijn gelijk gemaakt. Investeer in een goede kwaliteit lipgloss die bekend staat om zijn langdurige formule. Hoewel deze misschien wat duurder zijn, bespaar je op de lange termijn omdat je minder vaak hoeft bij te werken.
  8. Tip voor onderweg: Draag altijd je lipgloss bij je voor snelle touch-ups gedurende de dag. Dit is vooral handig na het eten of drinken.
  9. Let op de finish: Lipglosses met een crème-finish blijven vaak langer zitten dan pure of glinsterende glosses. Als duurzaamheid jouw prioriteit is, ga dan voor deze variant.
  10. Hydrateer, hydrateer, hydrateer: Hoe gehydrateerder je lippen zijn, hoe beter je lipgloss zal blijven zitten. Dus vergeet niet om regelmatig lippenbalsem aan te brengen, vooral voordat je naar bed gaat.

Kortom, het draait allemaal om de voorbereiding en het kiezen van de juiste producten. Door deze tips en trucs te volgen, kun je de levensduur van je lipgloss aanzienlijk verlengen en je lippen de hele dag stralend houden. Probeer ze uit en zie het verschil zelf!