Vandaag duiken we dieper in de wereld van contouring en highlighting, twee make-uptechnieken die al jaren niet meer weg te denken zijn uit onze routines. Maar hoe zit het met de rol van concealer in dit proces? Dat is precies waar we het vandaag over gaan hebben!

Wat is concealer precies?

Voor de nieuwkomers in de make-up wereld: een concealer is een make-up product dat specifiek is ontworpen om imperfecties op de huid te verbergen, zoals donkere kringen, puistjes en roodheid. Het heeft vaak een dikkere consistentie dan foundation en biedt daardoor meer dekking.

Waarom concealer in het contouring en highlighting proces?

Concealer is niet alleen een ‘cover-up’ product, maar kan ook fantastisch dienen als highlighter. Een concealer die één of twee tinten lichter is dan je huidskleur, kan dienen als een perfecte highlighter. De lichte kleur zorgt ervoor dat bepaalde delen van je gezicht naar voren komen en meer opvallen. Denk hierbij aan gebieden als onder je ogen, het midden van je voorhoofd, de brug van je neus en je kin.

Daarnaast kan een concealer die enkele tinten donkerder is dan je natuurlijke huidskleur dienen als contourproduct. Hiermee kun je schaduw creëren op plekken waar je je gezicht smaller of meer gedefinieerd wilt laten lijken, zoals onder je jukbeenderen, de zijkanten van je neus en de randen van je voorhoofd.

Hoe gebruik je concealer voor contouring en highlighting?

Laten we stap voor stap door het proces gaan:

  1. Voorbereiding: Begin met een goed gereinigde en gehydrateerde huid. Breng een primer aan voor een gladde basis.
  2. Foundation: Breng je foundation aan zoals je dat normaal gesproken doet. Dit zorgt voor een gelijkmatige basis waarop je kunt werken.
  3. Highlighten met concealer: Neem een concealer die 1-2 tinten lichter is dan je huidskleur. Breng deze aan onder je ogen in een driehoekige vorm, op het midden van je voorhoofd, de brug van je neus, boven je cupidoboog (het midden van je bovenlip) en op je kin. Blend het product goed uit met een beauty blender of een kwast.
  4. Contouren met concealer: Neem nu je donkere concealer. Breng dit product aan onder je jukbeenderen, langs de zijkanten van je neus, aan de randen van je voorhoofd en onder je kaaklijn. Blend ook dit product goed uit, maar zorg ervoor dat je de kleuren niet te veel mengt. Je wilt duidelijke maar natuurlijke schaduwen en highlights behouden.
  5. Afwerken: Om ervoor te zorgen dat alles de hele dag blijft zitten, fixeer je je make-up met een setting powder. Breng eventueel een blush aan op je wangen voor een gezonde blos.
  6. Extra glans: Als je een extra sprankelende highlight wilt, kun je een glanzende highlighter aanbrengen boven de plekken waar je eerder je lichte concealer hebt aangebracht.

Tips voor het kiezen van de juiste concealer:

  • Zorg ervoor dat je concealer niet te droog of te dik is, vooral als je het onder de ogen aanbrengt. Een crème-achtige consistentie is ideaal.
  • Test concealers altijd op je kaaklijn om de beste match voor je huidskleur te vinden.
  • Investeer in goede kwaliteit producten, vooral als het gaat om make-up die direct op je huid wordt aangebracht.

Conclusie

Concealer is veelzijdiger dan je misschien dacht! Het kan niet alleen oneffenheden verbergen, maar ook dienen als een cruciale speler in je contouring en highlighting routine. Met de juiste techniek en producten kan iedereen de kunst van het sculpten van het gezicht onder de knie krijgen. Dus experimenteer, oefen en bovenal: heb plezier!

Hopelijk heeft deze blog je een beter inzicht gegeven in de wondere wereld van contouring en highlighting met behulp van concealers.