Blush is als de kers op de taart als het gaat om het afmaken van onze make-uplook. Het kan je wangen een gezonde gloed geven, je gezichtsstructuur benadrukken en zelfs je huidtint verbeteren. Maar met zoveel kleuren en formules op de markt, kan het kiezen van de juiste blush soms overweldigend aanvoelen. Geen zorgen! Deze gids is speciaal voor jou samengesteld om je te helpen bij het kiezen van de perfecte blushkleur.

Bepaal je huidondertoon

Voordat je een blushkleur kiest, is het essentieel om je huidondertoon te kennen. De ondertoon van je huid is de onderliggende kleur die door je huid heen schijnt. Er zijn drie hoofdondertonen:

  1. Warm: Goud, perzik of geel
  2. Koel: Roze, blauw of paars
  3. Neutraal: Een combinatie van zowel warme als koele tonen

Een snelle tip om je ondertoon te bepalen: kijk naar de aders op de binnenkant van je pols. Als ze meer blauw zijn, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Als ze groenig lijken, heb je een warme ondertoon. Als je het moeilijk vindt om te bepalen, ben je waarschijnlijk neutraal.

Kies op basis van je huidondertoon

  • Voor warme ondertonen: Ga voor perzikkleurige, koraalachtige of gouden tinten. Deze kleuren complimenteren de gouden en perzik tinten in je huid en geven je een natuurlijke gloed.
  • Voor koele ondertonen: Roze, lavendel en bessenkleuren zijn jouw beste vrienden. Ze versterken de natuurlijke roze tinten in je huid.
  • Voor neutrale ondertonen: Het mooie van een neutrale ondertoon is dat je met beide kleurenfamilies kunt spelen. Je kunt kiezen voor warme of koele blushes, afhankelijk van je stemming of de look die je wilt bereiken.

Neem je huidtype in overweging

  • Voor een droge huid: Crème blushes zijn perfect omdat ze hydrateren en een natuurlijke gloed geven.
  • Voor een vette huid: Poederblushes zijn ideaal omdat ze overtollige olie absorberen en lang blijven zitten.
  • Voor een gecombineerde huid: Je hebt de vrijheid om te kiezen! Afhankelijk van waar je meer naar neigt, kun je kiezen voor crème of poeder.

De blush aanbrengen

Het aanbrengen van blush is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste kleur. Voor een natuurlijk effect, glimlach en breng de blush aan op het hoogste punt van je wangen, vervolgens veeg je het product uit richting je slapen.

Voor een meer gebeeldhouwde look, volg de holte van je wangen en blend de blush naar boven en naar buiten.

Conclusie

Het kiezen van de juiste blushkleur hoeft geen hoofdpijn te zijn. Met een beetje kennis van je huidondertoon en het type blush dat bij je huidtype past, kun je die gezonde, stralende gloed bereiken waar we allemaal van dromen. Vergeet niet dat make-up draait om experimenteren en plezier hebben. Als je een kleur ziet die je hart sneller doet kloppen, probeer het! Wat belangrijk is, is hoe je je voelt als je het draagt.