Lipstick kan beschouwd worden als de kers op de taart wanneer het gaat over make-up. Het voegt net die laatste vleug kleur toe, waardoor je gezicht echt tot leven komt. Maar hoe breng je lipstick eigenlijk aan als een pro? Dat leg ik je uit in deze blog!

1. De perfecte basis

Voor een vlekkeloze applicatie is een goede basis essentieel. Dat betekent dat je lippen zacht en gehydrateerd moeten zijn. Begin met het scrubben van je lippen om dode huidcellen te verwijderen. Dit kan met een lipscrub, maar een oude tandenborstel werkt ook. Breng vervolgens een hydraterende lippenbalsem aan en laat deze even intrekken.

2. Kies de juiste tint

Er zijn ontelbare lipsticktinten op de markt. De kunst is om de kleur te vinden die perfect bij je huidskleur en persoonlijke stijl past. Heb je een koele ondertoon? Ga dan voor lipkleuren met een blauwige basis. Voor een warme ondertoon zijn oranje of goudachtige tinten ideaal. Experimenteer en ontdek wat het beste bij jou past!

3. Gebruik een lippotlood

Een lippotlood kan een gamechanger zijn. Het helpt je om de randen van je lippen te definiëren en voorkomt dat lipstick buiten de lijntjes gaat. Kies een kleur die dichtbij je lipsticktint ligt, of ga voor een universele kleur. Teken de contouren van je lippen en vul ze vervolgens lichtjes in. Dit zorgt ervoor dat je lipstick langer blijft zitten.

4. Het aanbrengen van de lipstick

Dit is waar de magie gebeurt! Begin in het midden van je bovenlip en werk naar buiten toe, volg hierbij de natuurlijke vorm van je lippen. Doe hetzelfde met je onderlip. Voor een precieze applicatie kun je een lippenseel gebruiken. Dit helpt vooral bij donkere of zeer felle kleuren.

5. Voorkom vlekken

Niets is vervelender dan ontdekken dat je lipstick op je tanden zit. Een oude truc om dit te voorkomen, is om na het aanbrengen je wijsvinger in je mond te steken, je lippen eromheen te sluiten en je vinger eruit te trekken. De overtollige lipstick blijft op je vinger achter, niet op je tanden!

6. De finishing touch

Voor een extra lange houdbaarheid kun je een beetje transparante poeder over je lippen aanbrengen. Dit fixeert de kleur. Als alternatief zijn er ook speciale lipcoat-producten beschikbaar die je lipstick verzegelen.

7. Veranderingen en correcties

Heb je buiten de lijntjes gekleurd? Geen zorgen! Gebruik een beetje concealer op een klein penseel om foutjes te corrigeren. Zo krijg je scherpe en duidelijke lijnen.

8. Het belang van onderhoud

Na een maaltijd of na een paar uur kan je lipstick vervagen. Neem je lipstick en lippotlood mee voor touch-ups gedurende de dag. Verwijder overtollige lipstick voorzichtig met een tissue voordat je opnieuw aanbrengt om ophoping te voorkomen.

9. Verwijdering

Aan het einde van de dag is het belangrijk om je lipstick voorzichtig te verwijderen. Gebruik een milde make-up remover of een reinigingsolie. Dit houdt je lippen gezond en klaar voor de volgende keer dat je je favoriete tint wilt dragen.

Conclusie

Het aanbrengen van lipstick gaat niet alleen om het toevoegen van kleur aan je lippen. Het is een kunstvorm die, mits goed gedaan, je look kan transformeren en je zelfvertrouwen een boost kan geven. Met de bovenstaande tips in gedachten, ben je goed op weg om je lipgame naar een hoger niveau te tillen. Veel plezier met experimenteren en straal als nooit tevoren!