We gaan het hebben over iets dat bijna iedereen wel in hun make-up routine gebruikt: mascara. Van het verlengen van je wimpers tot het geven van dat extra beetje volume, mascara is dé tool om je ogen te laten opvallen. Maar hoe vaak heb je je mascara aangebracht en gedacht: “Er gaat hier iets mis”? Wellicht maak je één van de volgende veelgemaakte fouten bij het aanbrengen van mascara. Lees snel verder om ze te ontdekken en te leren hoe je ze kunt vermijden!

1. Je mascara is oud en uitgedroogd

Eén van de meest voorkomende fouten is het gebruik van een oude, uitgedroogde mascara. Veel mensen realiseren zich niet dat mascara een beperkte houdbaarheid heeft, meestal drie tot zes maanden. Na deze periode kan de formule uitdrogen en klontjes veroorzaken. Deze klontjes kunnen je wimpers zwaar en ongelijkmatig maken.

Oplossing: Zorg ervoor dat je regelmatig je mascara vervangt. Als je merkt dat je mascara begint te klonteren of de geur verandert, is het tijd om een nieuwe te kopen.

2. Te veel product op het borsteltje

Ken je dat moment dat je je mascara opent, het borsteltje eruit haalt en er een overmaat aan product aan kleeft? Te veel mascara op het borsteltje kan leiden tot zware, klontige wimpers.

Oplossing: Veeg overtollig product af aan de rand van de mascara tube voordat je het aanbrengt. Je kunt ook het borsteltje voorzichtig afvegen met een tissue om overtollige mascara te verwijderen.

3. Je gebruikt maar één laagje

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan een natuurlijke look, maken anderen de fout door slechts één snel laagje mascara aan te brengen. Dit kan ervoor zorgen dat de wimpers niet het maximale volume en de gewenste lengte krijgen.

Oplossing: Breng twee tot drie laagjes mascara aan, maar zorg ervoor dat je tussendoor wacht tot elke laag droog is. Dit helpt om klontjes te voorkomen en zorgt voor maximale impact.

4. De verkeerde mascara kiezen

Er zijn zoveel soorten mascara’s op de markt – van verlengend tot volumineus tot waterproof. Het kiezen van de verkeerde formule kan ervoor zorgen dat je niet het gewenste effect krijgt.

Oplossing: Denk na over wat je wilt bereiken. Als je korte wimpers hebt, ga dan voor een verlengende mascara. Als je dunne wimpers hebt, probeer dan een volumineuze mascara. En als je een emotioneel evenement hebt (of gewoon een goede film gaat kijken), is waterproof misschien de beste keuze.

5. Je krult je wimpers na het aanbrengen van mascara

Het krullen van je wimpers nadat je mascara hebt aangebracht, kan leiden tot gebroken wimpers. De mascara maakt de wimpers stijver, waardoor ze sneller kunnen breken.

Oplossing: Krul je wimpers vóór het aanbrengen van mascara. Als je een intensievere krul wilt, kun je ook een verwarmde wimperkruller gebruiken.

Conclusie:

Het aanbrengen van mascara lijkt misschien simpel, maar kleine foutjes kunnen een groot verschil maken in het eindresultaat. Door bovenstaande veelvoorkomende fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je wimpers er altijd op hun best uitzien.

Heb je andere tips of trucs voor het aanbrengen van mascara? Deel ze gerust in de reacties hieronder. En onthoud, schoonheid komt niet alleen van de make-up die we dragen, maar ook van de glans in onze ogen en de glimlach op ons gezicht.